Την Εργατική Πρωτομαγιά τίμησε η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) με μια τελετή στο Μνημείο του Εργάτη.

«Τιμούμε τους αγώνες του παρελθόντος και παίρνουμε δύναμη για τους αγώνες του μέλλοντος», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και αναφέρθηκε στις ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

«Σήμερα, 135 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, το σύνθημα ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο είναι και πάλι επίκαιρο, καθώς ετοιμάζουν να φέρουν ένα νομοσχέδιο που θα επηρεάσει κατά πολύ και τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τις αυτονόητες εργατικές κατακτήσεις, όσον αφορά στο 8ωρο και στο 40ωρο, με διευθετήσεις ωραρίου οι οποίες πιθανολογούμε ότι θα θέλουν να γίνονται απευθείας ανάμεσα στον εργαζόμενο και στον εργοδότη», είπε ο κ. Κυπριανίδης.

Ευχήθηκε του χρόνου, την Πρωτομαγιά, «να είμαστε όλοι , ελεύθεροι και με επιτυχίες για τους εργαζόμενους». Μετά τον πρόεδρο του ΕΚΘ τον λόγο πήραν ο Βασίλης Μανταζής, μέλος της διοίκησης, και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ακολούθησαν καταθέσεις στεφανιών εκ μέρους της ΓΣΕΕ, του ΕΚΘ, συνδικαλιστικών παρατάξεων και Δήμων. Το ΕΚΘ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ κινούνται μόνο με το προσωπικό ασφαλείας.

Πηγή: onalert.gr