Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τις σημερινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ύστερα από σύσταση των γιατρών, καθώς και τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε χθες το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι χθες προκλήθηκε πανικός στην Τουρκία όταν σε ζωντανή σύνδεση και την ώρα που παραχωρούσε τηλεοπτική συνέντευξη αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία . Μάλιστα, ακούστηκε κάποιος να φωνάζει: «Ω, Θεέ μου».

Το περιστατικό σημειώθηκε μέσα στο προεδρικό μέγαρο και σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λιποθύμησε. Επί τουλάχιστον 10 λεπτά κανείς δεν γνώριζε αν ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ζωντανός ή νεκρός. Ο Ερντογάν εμφανίστηκε και πάλι, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και ανέφερε πως είχε κάποια στομαχική διαταραχή λόγω της κούρασης του προεκλογικού αγώνα.

«Xθες και σήμερα είχαμε έντονη προεκλογική εκστρατεία. Λόγω αυτής της εκστρατείας φαίνεται πως έχω κρυολογήσει σοβαρά. Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα να ακυρώσω το αποψινό μου πρόγραμμα, αλλά αναρωτήθηκα μήπως αυτό παρεξηγηθεί» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Και συνέχισε: «Είπα όμως το υποσχεθήκαμε και θα πάμε. Η αλήθεια είναι πως στην έντονη εργασία μας αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Απολογούμαι σε εσάς και στους τηλεθεατές μας».  Η συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας έληξε εντός ολίγων λεπτών, καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr