Ο Ερντογάν, θέλοντας να δυναμώσει το όνομα της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο, έλαβε την απόφαση τον περασμένο Δεκέμβριο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γράφεται το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες, και από «Turkey» να γίνει «Turkiye», όπως δηλαδή είναι το όνομα της χώρας στη μητρική της γλώσσα.

Μάλιστα, κυβερνητικές ιστοσελίδες και έγγραφα ήδη έχουν ξεκινήσει την αλλαγή του ονόματος. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, ξένοι σύμβουλοι Τύπου που λειτουργούν υπό τη σκέπη της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας, πραγματοποιούν επίσης διάφορες προωθητικές ενέργειες της εκστρατείας.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, o Διευθυντής Επικοινωνιών, Fahrettin Altun, προώθησε την εκστρατεία, λέγοντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της δημιουργίας ενότητας διαλόγου και της εδραίωσης του τουρκικού brand name στην παγκόσμια σκηνή. Ο ίδιος τόνισε ότι με την κίνηση αυτή, η χώρα του ενισχύει τον εαυτό της και την ταυτότητά της στη γλώσσα και την επικοινωνία, όπως κάνει σε κάθε τομέα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι θα ιδρυθεί και το Turkiye Brand Office ώστε να ενισχυθεί το εμπορικό όνομα της χώρας ενώ θα γίνουν και οι ανάλογες εργασίες στον τομέα της παγκόσμιας ταυτότητας του brand και θα συμβάλει στην ενίσχυση της εικόνας και της αξίας του brand name.

«Η λέξη Turkiye αντιπροσωπεύει και εκφράζει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τις αξίες του τουρκικού έθνους με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας τον περασμένο μήνα.

Πηγή: Newsit / Daily Sabbah | Φωτογραφία αρχείoy Reuters

Πηγή: onalert.gr