Το «χαρτί» κατά της Δύσης φαίνεται πως παίζει όλο και πιο συχνά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους οπαδούς του ενόψει των τουρκικών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Έτσι ο Ερντογάν «ξεσκόνισε» και πάλι την κόντρα του με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ «ανέντιμο», με αφορμή και τις σχέσεις της Γαλλίας με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)  δήλωσε ότι «το άτομο που σήμερα ηγείται της Γαλλίας πιστέψτε με πως δεν έχει την ικανότητα να είναι ο ηγέτης αυτού του κράτους. Δεν είναι έντιμος. Το λέω ξεκάθαρα κι όσα λέμε ξέρω πως θα φτάσουν εκεί. Αλλά δεν είναι έντιμος».

«Στην Μεσόγειο στις σχέσεις με την Ελλάδα κάνουν πως δεν βλέπουν την Τουρκία και πάνε και δημιουργούν διαφορετικές σχέσεις με την Ελλάδα. Εγώ του έχω πει διάφορα όταν συναντηθήκαμε. Κάποια πράγματα μένουν μεταξύ μας αλλά του είπα πως ένας άνθρωπος πρέπει να ωριμάσει να δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα. Τώρα έχασε το κύρος του στο Κοινοβούλιο και έμεινε απλά στην προεδρία και η Γαλλία έτσι χάνει το κύρος της» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Ερντογάν στα βήματα του… Μωάμεθ!

Στην προσπάθειά του να τονώσει το ηγετικό προφίλ του ενόψει των εκλογών, ο Ερντογάν δεν δίστασε να εμφανιστεί ως συνεχιστής του Μωάμεθ του Πορθητή, με αφορμή την – καταδικασμένη από σύσσωμη την Διεθνή Κοινότητα – μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Έτσι σε προεκλογική συγκέντρωση ο τούρκος πρόεδρος διάβασε ένα «προφητικό» ποίημα στο οποίο εμφανίζεται ως νέος πορθητής!

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν. Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής Δεύτερη Άλωση αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο.

Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: onalert.gr