Φαίνεται πως ο Ερντογάν έχει προσχωρήσει για τα καλά στην άποψη «πες πες κάτι θα μείνει».

Ο στόχος αποκλειστικά ένας: να τονώσει το φρόνημα στο εσωτερικό της χώρας του. Με «τσαμπουκάδες» και εθνικιστικά «μεγαλεία». Και για να το πετύχει, επιχειρεί να μειώσει όποιους θεωρεί αντιπάλους του.

Τελευταίο παράδειγμα το σημερινό, με αφορμή ομιλία του ενώπιον δικαστών της Τουρκίας επ ευκαιρία της έναρξης της νέας δικαστικής χρονιάς.

Άδραξε λοιπόν την ευκαιρία ο Ερντογάν για να κατηγορήσει την Ελλάδα ως «ανίκανη», να την εμφανίσει ως «μαριονέτα» στα χέρια της Γαλλίας, την οποία απέφυγε και πάλι να κατονομάσει, ενώ με… Οργουελικό τρόπο προσπάθησε να διαστρέψει ακόμη μία φορά την πραγματικότητα, εμφανίζοντας τον εαυτό του και την Τουρκία ως «εκφραστές» της Δικαιοσύνης στην περιοχή.

«Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ απαξίωσε την Ελλάδα: «Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που είναι ανίκανη και δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό της, να θέλει να πλήξει την Τουρκία στη διεθνή αρένα».

Φωτογραφίζοντας την Γαλλία ο Ερντογάν είπε ότι η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την Τουρκία να πάρει το μερίδιό της από τα πλούτη της Μεσογείου που είναι δικαίωμα κάθε χώρας που βρέχεται από αυτήν, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης αποικιοκρατίας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Τα λόγια που ακούγονται από πολιτικούς και διπλωμάτες δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις βαρβαρότητες που χωρών που θεωρούν ότι είναι σπουδαίες, δυνατές, πλούσιες και ανίκητες».

Πηγή: onalert.gr