Η προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εμφανιστεί ως ο «υπερασπιστής» κι ο «εκφραστής» των απανταχού μουσουλμάνων είναι γνωστή. Εξ ίσου γνωστές όμως είναι και οι ακρότητες στις οποίες καταφεύγει προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, συμπεριλαμβανομένων και των απειλών, άλλοτε πιο άμεσων και άλλοτε συγκαλυμμένων.

Το ίδιο έπραξε και χθες το βράδυ εξαπολύοντας τα πυρά του γενικότερα στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γαλλία, που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον Ερντογάν, φτάνοντας στο σημείο να μιλάει για… γκιλοτίνες!

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος Πρόεδρος – χρησιμοποιώντας ως «φόβητρο» τους μουσουλμάνους – ανέφερε: «Στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια Τούρκοι και 35 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όλοι αδέλφια μας».

Όπως ισχυρίστηκε η ΕΕ και όλη η Ευρώπη μετατρέπεται σιγά – σιγά σε «ανοιχτή φυλακή μουσουλμάνων». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους μουσουλμάνους στην Ευρώπη είναι περιβάλλον μίσους, όπως για τους Εβραίους πριν από τον Β’ Παγκόσμιο.

Δείτε επίσης Μακρόν στους Financial Times: Η μάχη μας δεν είναι απέναντι στο Ισλάμ

Ξιφούλκησε κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης του εξτρεμιστικού Ισλάμ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.

Ο Ερντογάν απείλησε δε ότι αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει «γκιλοτίνα εναντίον της γαλλικής δημοκρατίας», προσθέτοντας πως είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει «αναταραχή σε εκατομμύρια Τούρκων και μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: onalert.gr