Νέες δηλώσεις για την Ελλάδα, αυτή τη φορά με απαξιωτικό ύφος έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από την Μαδρίτη, όπου τόνισε μεταξύ άλλων: «Στην Σύνοδο του NATO, η προσέγγιση από όλους τους ηγέτες ήταν να μεσολαβήσουν για να φέρουν κοντά την Τουρκία με την Ελλάδα. Εμείς όμως απαντήσαμε, συγνώμη αλλά δεν έχουμε χρόνο τώρα για χάσιμο».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ακόμα: «Η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί». Αναφέρθηκε και πάλι στην στρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας:  «Είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή  στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να  μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους»

Και πρόσθεσε ότι: «[ο Μητσοτάκης] δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr