Ο Ρετζέπ Ερντογάν «ξεσπάθωσε» και πάλι εναντίον της Ελλάδας, αλλά αυτή τη φορά έβαλε στο «στόχαστρό» του και τις ΗΠΑ, παρεμβαίνοντας – εμμέσως πλην σαφώς – ακόμη και στις Αμερικανικές εκλογές!

Μιλώντας στο Ουζμπεκιστάν όπου βρίσκεται, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «στηρίζει τις τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις», αναφερόμενος για πολλοστή φορά στο δήθεν «στρατόπεδο του PKK» στο Λαύριο, ισχυρισμό τον οποίο έχει επανειλημμένα διαψεύσει η Αθήνα.

Ο Ερντογάν – όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, κατηγόρησε ακόμη την Ελλάδα ότι «φιλοξενεί» πολλούς Γκιουλενιστές, τους οποίους φυγαδεύει στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ για το ίδιο θέμα επιτέθηκε και στις ΗΠΑ, ως την χώρα που απολαμβάνει ασυλίας ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όμως ο Ερντογάν δεν έκρυψε την… προτίμησή του και για τα τεκταινόμενα με τις ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκφράζοντας την επιθυμία του – μετά και το «στραπάτσο» με τον εκλεκυό του Δόκτωρα Οζ στην Πενσυλβάνια, που έχασε την έδρα από τον Δημοκρατικό Φέτερμαν –  να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι, για να ανοίξει ο δρόμος πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα – και πάντα κατά την ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη στον ΣΚΑΙ – ο Ερντογάν ανέφερε:  «Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16…Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαπραγματεύσεις για τα F-16».

Επίσης, επανέλαβε την δυσαρέσκειά του για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς τον ενοχλεί η αμερικανική παρουσία στο «κοντά στα σύνορα με την Τουρκία» στρατηγικής σημασίας λιμάνι.

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: onalert.gr