Για τα F-35 τσακώνεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την τουρκική αντιπολίτευση, αλλά κατάφερε να «χωρέσει» στον καβγά και την… Ελλάδα!

Συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση για τον ισχυρισμό της ότι χωρίς τον Ερντογάν στην εξουσία, η Τουρκία θα επιστρέψει στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των υπερσύγχρονων μαχητικών F-35.

Όμως άδραξε την ευκαιρία για να κατηγορήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του πως παραιτούνται από τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα και «χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας».

«Δείτε την κατάσταση που έχουν βρεθεί στην αντιπολίτευση. Λένε πως θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα των F-35 το οποίο όμως έχει όρους υποχωρήσεων από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Νέα επίθεση στη Σουηδία: «Μην προσπαθείς άδικα»

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Σουηδία, εμμένοντας στην αδιάλλακτη στάση του για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις για την επέκταση του ΝΑΤΟ…. Σουηδία! Μην προσπαθείς άδικα. Όσο εσύ επιτρέπεις να καίνε το ιερό βιβλίο μου το Κοράνι, να το σκίζουν και να συμβαίνει αυτό υπό την προστασία σου, εμείς δεν θα λέμε «ναι» στην ένταξη σας στο ΝΑΤΟ», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος διαχώρισε και πάλι την ένταξη της Σουηδίας από εκείνην της Φινλανδίας.

«Στο θέμα της Φινλανδίας η άποψη μας είναι θετική, αλλά για Σουηδία είναι αρνητική. Να το ξέρετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Με πληροφορίες από Skai.gr

Πηγή: onalert.gr