Καθώς ο φόβος για μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν μεγαλώνει μετά την επικείμενη ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ έκανε επιθεωρήσεις στα ιρανικά σύνορα και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: «Θα αποκλείσουμε τις εισόδους και εξόδους με τα τείχη που έχουμε χτίσει στα σύνορα».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το artigercek. com, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever και τον Διοικητή της 2ης Στρατιάς, Στρατηγό Metin Gürak, επισκέφθηκαν τα στρατεύματα στα σύνορα με το Ιράν. Η συνοδεία του Ακάρ, που πραγματοποίησε επιθεωρήσεις από αέρα και έδαφος, είπε ότι έγιναν πρόσθετες ενισχύσεις στις μονάδες και τα φυλάκια της περιοχής.

Αναφέροντας ότι τα μέτρα έχουν αυξηθεί στα σύνορα, ο Ακάρ είπε: «Κάθε μέρα, ενέδρες και αναγνωριστικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 150 περιοχές. Έχουν διατεθεί περίπου χίλια οχήματα παρακολούθησης, εφοδιασμένα και με θερμικές κάμερες νυχτερινής όρασης».

Ο Ακάρ και οι διοικητές πραγματοποίησαν επίσης συνάντηση με τον Κυβερνήτη του Βαν, Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, και τους διοικητές των συνοριακών στρατευμάτων στην 6η Διοίκηση Συνοριακής Ταξιαρχίας. Μετά τη συνάντηση, ο Ακάρ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον ενημέρωσε για την κατάσταση.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στους διοικητές των συνοριακών στρατευμάτων, ο Ερντογάν είπε: «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, από τη μία πλευρά, πλημμύρες και φωτιές από την άλλη. Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα που βασίζεται σε fake news. Πιστεύω ότι θα εξαλείψετε αυτά τα προβλήματα που βασίζονται σε φήμες. Πρέπει να τα ξεπεράσουμε γιατί στην Τουρκία διεξάγεται ένας πόλεμος ψεύδους. Θα ξεπεράσουμε αυτόν τον τρόμο των ψεμάτων μαζί σας. Ειδικά με τα τείχη που έχουμε χτίσει σε αυτά τα σύνορα, θα αποκλείσουμε εντελώς τις εισόδους και εξόδους. Γιατί τα τείχη μας σε αυτά τα σύνορα είναι τα τείχη ασφαλείας μας. Σας συγχαίρω με αυτά τα συναισθήματα και σας εύχομαι καλή συνέχεια ».

Πηγή: artigercek.com

Πηγή: onalert.gr