Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνεχίζει με δηλώσεις του να αναφέρεται στην «ευρωπαϊκή Τουρκία», καθώς όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος δήλωσε σε σημερινή ομιλία του ότι η «Τουρκία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της «Ευρώπης».

Την ίδια στιγμή που η Άγκυρα έχει καταφέρει ξανά την αύξηση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο, στο ζήτημα του Κυπριακού καθώς επίσης και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω της «εμπλοκής» της στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, ενέργειες που έχουν προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις και επικρίσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο Ερντογάν «τοποθετεί» τη χώρα του «στον πυρήνα» της Ευρώπης.

Όπως μετέδωσε ο πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού αλλά και διεθνή δημοσιογραφικά μέσα, ο Τούρκος Πρόεδρος σε ζωντανή ομιλία του σήμερα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης, με το οποίο μοιραζόμαστε 600 χρόνια ιστορικών δεσμών».

Ο ίδιος, απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μέσω τηλεδιάσκεψης, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της, λέγοντας: «Καλούμε την ΕΕ να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς μαζί μας, για να τηρήσει την υπόσχεσή τους για πλήρη ένταξη στην Τουρκία».

Πηγή: Anadolu / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr