Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησε να προειδοποιήσει σε πολύ σκληρό τόνο τις δυνάμεις των Αρμενίων στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ για τυχόν παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ αυτών και των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Μετά από τη λήξη των συγκρούσεων και των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η Ρωσία και η Τουρκία φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα κοινό κέντρο επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι απίθανο να σημειωθούν μικρής κλίμακας εμπλοκές.

Πριν λίγες μέρες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει ότι ένας στρατηγός και 35 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας θα αναλάβουν υπηρεσία στο από κοινού με την Ρωσία κέντρο επιτήρησης της εκεχειρίας, κάτι που είχε προβλεφθεί από σχετική συμφωνία και μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά στο τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν και τόνισε ότι «οι Αρμένιοι καλό θα ήταν να μην κάνουν το λάθος να παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός»

Με πληροφορίες από: AMN / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr