Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν,  αναφέρθηκε στις πρόσφατες εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με προσβλητικά και προκλητικά σχόλια για τους Αρμένιους, ενώ έκανε και έμμεση αναφορά στη γενοκτονία του 1915.

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν μίλησε για τη νίκη των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι Αρμένιοι πρέπει να μάθουν από την ήττα» τους, καθώς επίσης εξύμνησε τον Ενβέρ πασά, ο οποίος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για τη γενοκτονία του 1915.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Aναντολού, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι: » οι Αρμένιοι και οι ηγέτες τους πρέπει να είναι ορθολογικοί και να πάρουν μαθήματα από τα πρόσφατα γεγονότα, ειδικά από τον πόλεμο του Καραμπάχ, και αν συμβεί αυτό, θα υπάρξει μια νέα εποχή που θα είναι διαφορετική στην περιοχή που έχει βιώσει πολλούς πολέμους τις τελευταίες δεκαετίες. »

Στη συνέχεια ο ίδιος τόνισε πως «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει» ενώ επίσης έκανε ένα προκλητικό σχόλιο όπου εξύμνησε τον Ενβέρ πασά, τον «αρχιτέκτονα» της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915.

Πηγή: AMN / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr