Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως, μετά τις αντιδράσεις των πολιτών, αποφάσισε να ακυρώσει το lockdown που επρόκειτο να επιβληθεί το σαββατοκύριακο, όμως προειδοποίησε ότι αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα.

Χθες, Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως το σαββατοκύριακο οι πολίτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους σε 15 πόλεις ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του ιού, συνεχίζοντας την τουρκική πολιτική να επιβάλλεται lockdown τα σαββατοκύριακα.

Σε μια σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, ο Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα πως η κυβέρνηση έπρεπε να επιβάλει το lockdown επειδή τα καθημερινά νέα κρούσματα της Covid-19 αυξήθηκαν από περίπου 700 σε σχεδόν 1.000.

«Ωστόσο οι αντιδράσεις που είχαμε από τον λαό μας, μας έκαναν να επανεκτιμήσουμε την απόφαση» και το lockdown ανακαλείται, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Ερντογάν «αδειάζει» τον Σοϊλού.

Στις αρχές της πανδημίας στην Τουρκία, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές πόλεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος! Ο Σοϊλού τότε υπέβαλε την παραίτησή του αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος των αντιδράσεων.

Ωστόσο ο Ερντογάν δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ούτε λίγο ούτε πολύ πως «Ο κάτοχος ενός αξιώματος έχει τη διακριτική ευχέρεια να παραιτηθεί αλλά η τελική απόφαση ανήκει στον πρόεδρο μας».

Πάντως ο Σοϊλού φαίνεται πως χαίρει της εμπιστοσύνης του Ερντογάν, αφού φέρεται να τον «αναβαθμίζει» σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στον ερχόμενο ανασχηματισμό.

Πηγή: onalert.gr