Νέες βολές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας να χρησιμοποιήσει τον νέο πύραυλο TAYFUN, το βεληνεκές του οποίου φθάνει μέχρι την Αθήνα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα, μιλώντας στην Σαμσούντα σε εκδήλωση νέων του κόμματός του, συνέδεσε την απειλή του με τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών με αμερικανικά όπλα.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Ρατζίπ Σοϊλού, ο Ερντογάν ανέφερε: «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε πως ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, θα το κάνει αν δεν κάθονται φρόνιμα».

Όσο για το τι εννοεί ο Ερντογάν «να κάτσει φρόνιμα» η Ελλάδα, έδωσε την απάντηση λέγοντας να μην εξοπλίζει τα νησιά και δη με αμερικανικά όπλα.

Είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν: «Στο παρελθόν, ήμασταν σε πολύ διαφορετική θέση. Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μόνο το 20% της αμυντικής μας βιομηχανίας ήταν εγχώριο. Αλλά τώρα είναι το 80%, έχουμε φτάσει σε αυτή τη θέση. Τι θα κάναμε αν είχαμε F-16 αλλά όχι πυρομαχικά; Τώρα φτιάχνουμε τα δικά μας πυρομαχικά για το F-16. Τώρα αρχίσαμε να φτιάχνουμε τους πυραύλους μας, αυτή η παραγωγή τρομάζει τους Έλληνες. Λέμε TAYFUN, η Ελλάδα τρομάζει και λέει ‘Θα χτυπήσει την Αθήνα’. Φυσικά θα το κάνουμε, αν δεν κάθεστε φρόνιμα. Αν προσπαθείτε να συγκεντρώνετε πράγματα (σσ όπλα) από την Αμερική στα νησιά, μια χώρα όπως η Τουρκία πρέπει να κάνει κάτι, δεν μπορεί να μαζεύει αχλάδια…».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει «αφρίσει» με την μεταφορά στα νησιά των τεθωρακισμένων M1117 που παρέλαβε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, τα οποία όχι μόνον φωτογράφισε με drones, αλλά έκανε γι αυτά και διάβημα διαμαρτυρίας.

Πηγή: thracenews.gr