Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στην Ελλάδα και τον υποδέχτηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ατζέντα του Ερντογάν είναι «γεμάτη» και περιλαμβάνει συναντήσεις τόσο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό αλλά ακόμα και με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος Πρόεδρος θα βρεθεί και στην πρεσβεία της χώρας του στην Αθήνα. Η τουρκική πρεσβεία βρίσκεται στη Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στην Ηρώδου Αττικού όπου βρίσκονται το Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου και όπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τουρκική πρεσβεία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντήσει εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.  Σημειώνεται ότι η τουρκική πρεσβεία (όπως και κάθε πρεσβεία) θεωρείται τουρκικό έδαφος.

Στις 12.15 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός και ο κ. Ερντογάν θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.  Νωρίτερα , στις 11.30 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης με τον Τούρκο ομόλογο του Μεχμέτ Σιμσέκ, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης και Α. Παπαδόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια , η υπουργός Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας Μεχμέτ Νουρί Ερσόι και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης με τον υπουργό Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του κ.Ερντογάν πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit | ΦΡωτογραφίες Eurokinissi – Reuters

Πηγή: thracenews.gr