Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «παρών» μέσω τηλεδιάσκεψης στην διακλαδική άσκηση ων τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα 2022», όπου και έκανε αναφορά στην ενίσχυση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, δίχως να χάσει ευκαιρία να εξαπολύσει «πυρά» κατά της ελληνικής πλευρά, με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό στο Αιγαίο, ενώ έκανε και την απίστευτη δήλωση ότι η Τουρκία θα έχει τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Κερδίσαμε την εκτίμηση του κόσμου με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και των ανθρωπιστικών αποστολών που πραγματοποιούμε σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη κρίση. Την ώρα που άλλες χώρες, οι οποίες θεωρούν ότι είναι μοντέρνες σύγχρονες και προοδευτικές, σκοτώνουν πρόσφυγες βυθίζοντας τις βάρκες τους στη θάλασσα εμείς με τις δυνάμεις της Ακτοφυλακής και του Πολεμικού Ναυτικού μας σώζουμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές».

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2022» ολοκληρώνεται σήμερα και αποτελεί ίσως την κορυφαία διακλαδική άσκηση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιείται στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού πτητικών μέσων, προσωπικού και πολεμικών πλοίων, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να κάνει προβολή ισχύος στα θέατρα επιχειρήσεων που την ενδιαφέρουν.

Αυτό εξάλλου τόνισε ο Πρόεδρος Ερντογάν, λέγοντας πως «η Τουρκία δίνει ιδιαίτερη σημασία ώστε να είναι ετοιμοπόλεμο το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και για να συνεισφέρει τα μέγιστα στην υπεράσπιση της πατρίδας. Για τους λόγους αυτούς αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα».

Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: thracenews.gr