Την άποψή του ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση – εφόσον πραγματοποιηθεί – θα γίνει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως: «Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του».

Πάντως εξ όσων έχουν γίνει γνωστά στην Αθήνα, δεν υπάρχει σχετικό «αίτημα». Υπενθυμίζεται πως στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διευκρινίσει πως δεν υπάρχει επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν, ούτε καν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που θα βρίσκονται και οι δύο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σύνοδο EUMED 9 λέγοντας πως: «Σε αυτή τη συνάντηση των “9” που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό ζήτημα, λέγοντας πως 4 εκατομμύρια πρόσφυγες φιλοξενούνται στη χώρα του, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι Σύριοι. Η Τουρκία «υποφέρει έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αλλά και τα περισσότερα μειονεκτήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Έσπευσε δε να τονίσει πως: «Η Τουρκία δεν είναι ο “πορτιέρης” (υπηρέτης) κανενός. Εμείς από τους απέναντί μας πρέπει να δούμε εντιμότητα στα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Πηγή: onalert.gr