Το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «μεγαλοπιάνεται» είναι γνωστό τοις πάσι και αποδεικνύεται εύκολα και περίτρανα βλέποντας τα videoclip με πρωταγωνιστή τον εαυτό του, άλλοτε ως συνεχιστή του Μωάμεθ του Πορθητή κι άλλοτε – κατά πως τον βολεύει – ως αναμορφωτή του τουρκικού κράτους και συνεχιστή του Κεμάλ Ατατούρκ.

Τώρα όμως βλέπουμε τον Ερντογάν ως άλλον Μπαρμπαρόσα, τον ναύαρχο που θεωρείται ο κατεξοχήν οργανωτής του οθωμανικού στόλου και έφτασε μέχρι την θέση του μπεηλέρμπεη (Αρχιμπέης) του Αιγαίου, ένα από τα μεγαλύτερα οθωμανικά αξιώματα.

Αφορμή για να «αυτοχρισθεί» νέος Μπαρμπαρόσα ο Ερντογάν, έδωσαν τα εγκαίνια της νέας ναυαρχίδας του τοπυρκικού στόλου, του TCG Anadolu.

«Από το πλοίο αυτό θα μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar ΤΒ3 , τα Kizilelma και το ελαφρύ μαχητικό Hurjet. Τι έλεγαν για τον Μπαρμπαρόσα; Ο πορθητής των θαλασσών, o πλοίαρχος των θαλασσών. Αυτό το πλοίο μας οδηγεί σε μια πολύ μα πάρα πολύ ισχυρή θέση.
Στα σημεία που σήμερα δεν φτάνεις θα μπορείς να φτάσεις με αυτό. Εμείς θα κάνουμε άλλο ένα βήμα και ήδη κάνουμε τις διαβουλεύσεις και θα ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτό του πλοίου», είπε σε συνέντευξή του ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Δείτε ακόμη Ερντογάν: Προεκλογική εκστρατεία με TCG Anadolu, TF-X, Kizilelma και Altay

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε την σημαντικότητα του αεροπλανοφόρου που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες, αναφερόμενος ξανά σε Γαλάζιες Πατρίδες:

«Μέσα σε αυτό θα μπορούν να μπαίνουν και άρματα μάχης. Στον κάτω όροφο θα είναι τα άρματα μάχης. 1400 άτομα προσωπικό. Δεν είναι κάτι τυχαίο. Εμφανίστηκε ένας πολύξερος και λέει διάφορα πράγματα. Πως ξεγελάμε τον κόσμο! Με το Anadolu θα κάνουμε στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Τι μπορεί να είναι σημαντικότερο για την κυριαρχία μας. Θα πλεύσεις στη Μεσόγειο στις γαλάζιες θάλασσες με μεγαλύτερη άνεση. Και στη Γαλάζια Πατρίδα. Αυτό έχει μήκος 220 μέτρα».

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: onalert.gr