Απειλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Ερντογάν, δείχνοντας -τουλάχιστον επί του παρόντος- αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Ερντογάν τόνισε πως αν και είχε συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο η Άγκυρα να μην κάνει γεωτρήσεις και έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, “η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με την συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ”.

Κι ο Ερντογάν συνέχισε: “Έτσι η Τουρκία προχωρά τις έρευνες”. Μάλιστα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας απηύθυνε έκκληση να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι χώρες της περιοχής (!) για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, ενώ βεβαίως δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει νέες απειλές.

«Σκοτεινιάζουν το μέλλον τους όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διάλογο, δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας», τόνισε συγκεκριμένα ο Ερντογάν, ενώ… συνέχισε το αφήγημα πως για την ένταση στην περιοχή την ευθύνη έχει η Ελλάδα εξαιτίας της συμφωνίας της με την Αίγυπτο.

Πηγή: onalert.gr