Την ίδρυση αεροπορικής βάσης για drones και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα της Κύπρου ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

«Στη Βόρεια Κύπρο διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι για την Τουρκία δεν τίθεται θέμα χρόνου, καθώς με το που απογειωθούν τα αεροσκάφη της από τη Μερσίνη ή τα Άδανα, την επόμενη στιγμή είναι εκεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά για βάση drones στα κατεχόμενα.

Δείτε επίσης Ανεβάζει τους τόνους ο Ερντογάν: Έρχεται «καυτό καλοκαίρι» στο Κυπριακό

Όπως είχε γράψει το OnAlert στις 13 Δεκεμβρίου 2019, «βάση για drones στο Λευκόνοικο στήνει η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kibris Postasi… Συμπληρώνεται ότι δημιουργία της η εν λόγω βάσης έγινε σύμφωνα πάντα με την Kibris, στην βάση του «κατεπείγοντος». Την είδηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιβεβαίωσε και ο λεγόμενος Πρωθυπουργός των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι πρόκειται για «εθνικό ζήτημα»».

Φαίνεται όμως πως μετά τη δήλωση Ερντογάν, η δημιουργία της βάσης για drones μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: onalert.gr