Η Τουρκία ζήτησε τη στήριξη της Ρωσίας και συζήτησε τα αμοιβαία βήματα που θα μπορούσαν να γίνουν στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα επιδιώκει να πραγματοποιήσει μια χερσαία επιχείρηση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ζητήσαμε τη στήριξη (του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν) για να λάβουμε αμοιβαίες αποφάσεις και ίσως να ενεργήσουμε από κοινού εδώ» στη βόρεια Συρία, είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα. Η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός, πρόσθεσε.

«Όπως λέω πάντα, το ξαναλέω. Η διεύθυνση και η ημερομηνία αυτής της επιχείρησης δεν θα δοθεί, αλλά οι στόχοι που πετύχαμε με τον κ. Πούτιν στη Συμφωνία του Σότσι είναι ξεκάθαροι. Του θύμισα ξανά. Ο στόχος μας, ειδικά από τα σύνορα προς τα νότια, είναι γνωστός, έχουμε στόχο σε βάθος 30 χιλιομέτρων. Δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή τρομοκρατών. Αυτό έχει αυξηθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντί ​​τους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την επιχείρηση «Γαμψό Ξίφος» που έχει ξεκινήσει στη βόρεια Συρία.

Με πληροφορίες από: TRT Haber / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr