Σε μια ιδιαίτερα συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση προχωράει η Κύπρος, καθώς το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα, στην οποία αναφέρει πως στην Εθνική Φρουρά θα δίνεται πενθήμερη άδεια σε στελέχη και στρατεύσιμους, οι οποίοι εμβολιάστηκαν ή πρόκειται να εμβολιαστούν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κύπρος προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού και με κύριο μέλημα τα ικανοποιητικά ποσοστά εμβολιασμού και κατ’επέκταση ανοσίας του κοινωνικού συνόλου, η απόφαση αυτή επιδιώκει να δώσει κίνητρα για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους εμβολιασμούς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την παροχή κινήτρων για εμβολιασμό των πολιτών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα χορηγήσει πενθήμερη τιμητική άδεια σε όσους εθνοφρουρούς εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν μέχρι την 31η Αυγούστου 2021.

Το κίνητρο αφορά τόσο στους εθνοφρουρούς της 2020 ΕΣΣΟ όσο και στους στρατεύσιμους της 2021 ΕΣΣΟ. Οι τιμητικές ημέρες αδείας θα χορηγηθούν κατόπιν συνεννόησης με τις μονάδες τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για εξασφάλιση της τιμητικής άδειας είναι η προσκόμιση της κάρτας εμβολιασμού.

Πηγή: thracenews.gr