Εν μέσω εξελίξεων και αυξημένων εντάσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ θα δώσουν «ηχηρό παρών» στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων μαζί με δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.

Προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝHΣIΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ», με τη συμμετοχή αεροσκαφών της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί από αύριο 17 μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας Κύπρου, «από αύριο 17 Νοεμβρίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη άσκηση με την επωνυμία «ΟΝHΣIΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ» με τη συμμετοχή αεροσκαφών της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και οπλικών συστημάτων αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς.

Η άσκηση η οποία θα διεξαχθεί εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα της ελεύθερης επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντάσσεται τόσο στο πλαίσιο του συμφωνημένου προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας με το Ισραήλ όσο και των πολύ καλών σχέσεων των δυο χωρών τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Άμυνας και Ασφαλείας».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr