Δώδεκα ημέρες μετά τον κρίσιμο τραυματισμό του κατά τις εργασίες συντήρησης στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, ο υπαξιωματικός στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν.

Ο 54χρονος ελλαδίτης Αρχισμηνίας Βασίλειος Μπράτος, πατέρας τριών παιδιών, τραυματίστηκε κρίσιμα από την έκρηξη ελαστικού σε φορτηγό όχημα ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε αυτό την Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Είχε μεταφερθεί αρχικά με ασθενοφόρο της μονάδας στο Νοσοκομείο Πάφου από όπου λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την ίδια μέρα. Εκεί νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατέληξε ωστόσο στις 29 Αυγούστου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά με ανακοίνωση τους εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας

Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης ανακοινώνουμε τον θάνατο του ΣΥΠ Αρχισμηνία Βασίλειου Μπράτου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε όχημα της Μονάδας του, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το Υπουργείο Άμυνας και η οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη με τις αρμόζουσες στρατιωτικές τιμές.

Πηγή: philenews.com / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr