Υπαξιωματικός στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου τραυματίστηκε κρίσιμα ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε όχημα της Μονάδας του, στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο στρατιωτικός κατάγεται από την Ελλάδα και ότι ο τραυματισμός σημειώθηκε ύστερα από έκρηξη ελαστικού οχήματος, το οποίο ο υπαξιωματικός προσπαθούσε να επιδιορθώσει.

Η μεταφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας του κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού έχει διαπιστωθεί επηρεασμός ζωτικών οργάνων με αποτέλεσμα τη διασωλήνωσή του και την μεταφορά του στην πρωτεύουσα όπου θα μπορέσει να τύχει περαιτέρω εξειδικευμένης θεραπείας και αντιμετώπισης.

Ο 54χρονος Ελλαδίτης υπαξιωματικός που υπηρετεί στην αεροπορική στο αεροδρόμιο Πάφου, πατέρας τριών παιδιών, τραυματίστηκε κρίσιμα μετά από έκρηξη ελαστικού φορτηγού οχήματος της βάσης με το οποίο ασχολείτο.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει ότι μετά την έκρηξη του ελαστικού ο άτυχος στρατιωτικός εκτινάχθηκε προς τα πίσω και προσέκρουσε βίαια σε άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο δίπλα ακριβώς από το σημείο εργασίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «Υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, τραυματίστηκε σοβαρά ενώ διενεργούσε εργασίες συντήρησης σε όχημα της Μονάδας του στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου».

Του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. «Για το συμβάν έχουν ενημερωθεί οι οικείοι του και για την διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διατάχθηκε έρευνα».

Πηγή: sigmalive.com, philenews.com / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr