Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγμτοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο την ερχόμενη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚΕΑ.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας συνεχίζει την διοργάνωση δράσεων προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας σε χώρους με υψηλό πολιτιστικό συμβολισμό, έχοντας πάντα ως κορυφαίο στόχο, την αύξηση των εθνικών αποθεμάτων αίματος για την κάλυψη των καθημερινών και έκτακτων αναγκών των συνανθρώπων μας και την προσέλκυση νέων σταθερών εθελοντών αιμοδοτών.

Η στήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας και ειδικά σε αυτά της Θεσσαλίας, που πρόσφατα επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες και έθεσε πολλούς κατοίκους εκτός αιμοδοσίας, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, τονίζει το Εθνικός Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΕΑ θα πραγματοποιήσει εξόρμηση αιμοδοσίας για τρίτη φορά στο Πολεμικό Μουσείο (Αθηνών), την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 14.30-19.00 (είσοδος από Βασιλίσσης Σοφίας, στάση μετρό Ευαγγελισμός).

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Τηλεφωνικά ραντεβού καθημερινά, 09.30πμ-14.00μμ, στα τηλ: 2132146716 και 2132146726

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

• Να είσαι 18-65 ετών.

• Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

• Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

• Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Πηγή: onalert.gr