Σε θρίλερ χωρίς τέλος εκτυλίσσεται η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (18.02.2022) στο πλοίο Εuroferry Olympia που είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό το Μπρίντεζι στην Ιταλία. Ενώ το καράβι βρισκόταν κοντά στην Ερείκουσα, ανοιχτά της Κέρκυρας, ξέσπασε φωτιά, που άμεσα επεκτάθηκε παντού.

Η κινητοποίηση του πληρώματος ήταν άμεση και 278 άνθρωποι κατάφεραν να μπουν στις σωστικές λέμβους του πλοίου και να φτάσουν νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα, όπου καταμετρήθηκαν και ταυτοποιήθηκαν. Βάσει της κατάστασης που είχε καταθέσει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας ο καπετάνιος του πλοίου, στο Εuroferry Olympia επέβαιναν 239 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Απ’ αυτούς οι 21 είναι Έλληνες (14 επιβάτες και 7 πλήρωμα).

Από τους συνολικά 290 επιβαίνοντες στο πλοίο, οι 278 έχουν φτάσει και ταυτοποιήθηκαν στην Κέρκυρα και τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους. Μεταξύ αυτών, ένα παιδάκι.  Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον απεγκλωβισμό των δυο οδηγών που εγκλωβίστηκαν στο γκαράζ του πλοίου, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο. Αγωνία υπάρχει και για τους 10 ανθρώπους που αγνοούνται ακόμη.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr