Μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon EF-2000 II της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας πραγματοποιούν υπερπτήσεις εξοικείωσης σε εναλλακτικά αεροδρόμια στην περιοχή της πρωτεύουσας Σόφιας, στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας Βάρνα και Μπουργκάς και στο χωριό Μπεζμέρ της ανατολικής Βουλγαρίας στις 12-13 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προετοιμασίας κοινών αποστολών και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου και γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής.

Τέσσερα αεροσκάφη Eurofighter Typhoon EF-2000 II της ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Γκραφ Ιγκνάτιεβο κοντά στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), στη νοτιοκεντρική Βουλγαρία χθες, Παρασκευή. Μέχρι τις 31 Μαρτίου, 130 Ισπανοί στρατιωτικοί θα εκτελούν αποστολές ενισχυμένης αστυνόμευσης του εναερίου χώρου από κοινού με τη βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με απόφαση που εγκρίθηκε από το βουλγαρικό υπουργικό συμβούλιο την 24η Ιανουαρίου 2022.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr