Ο Έβρος στο επίκεντρο για τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα, με μετανάστες να παιρνούν δραματικές στιγμές σε βραχονησίδα και τελικά να περνούν σε ελληνικό έδαφος.

Ο Έβρος έγινε για περίπου 80 ανθρώπους κάθε ηλικίας, ο τόπος που έζησαν στιγμές δραματικές. Εγκλωβισμένοι σε βραχονησίδα να καλούν σε βοήθεια και τελικά να περνούν σε ελληνικό έδαφος. Στρατός και συνοριοφύλακες βρίσκονται στην περιοχή και παραμένουν σε επιφυλακή. Με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε επικοινωνία με την τουρκική που ορκίστηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου του 2023.

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: thracenews.gr