Για άλλη μία φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο Έβρος έρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς δεκάδες μετανάστες εργαλειοποιούνται από τις τουρκικές αρχές και προσπαθούν να περάσουν παράτυπα τα σύνορα με την Ελλάδα.

Περίπου 80 μετανάστες είναι σήμερα Κυριακή σε βραχονησίδα του Έβρου, επί τουρκικού εδάφους, και οι συνοριοφύλακες είναι σε επιφυλακή, καθώς μεταξύ τους υπάρχουν πολλά παιδιά και φωνάζουν για βοήθεια.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN, η βραχονησίδα είναι στα Μαράσια Έβρου και οι μετανάστες βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους, καθώς φαίνεται να εκτυλίσσεται ένας νέος γύρος εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από τη γειτονική χώρα.

Μέχρι και βρέφη ακούγονται να κλαίνε και άλλα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες που προβλήθηκαν στο OPEN. Οι μετανάστες είναι μια ανάσα από το ελληνικό έδαφος, όμως φαίνεται ότι δεν έχουν βάρκα για να περάσουν απέναντι και οι Τούρκοι διακινητές τους άφησαν εκεί.

Όπως είναι φυσικό, στρατός και συνοριοφύλακες στον Έβρο είναι σε επιφυλακή. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023, ο Έβρος ήταν και πάλι σε αναβρασμό, καθώς μία ομάδα 138 ατόμων πέρασαν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στη Νέα Βύσσα.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: thracenews.gr