Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, μέσα στη νύχτα, προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ανακοινώθηκε η αποπομπή του υπουργού Μεταφορών, Μεχμέτ Τζαχίτ Τουρχάν, και η αντικατάσταση του από τον Αντίλ Καραϊσμάιλογλου.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης, δεν αναφέρθηκε ο λόγος της αποπομπής του. Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανεπάρκεια του πρώην πλέον υπουργού να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, λόγω του κρονοϊού, ενώ του χρεώνουν και λάθος χειρισμό όσον αφορά στις πτήσεις, όπως στην περίπτωση της πτήσης από το Ιράν, που “έφερε” κρούσματα στη χώρα.

Σύμφωνα με μέλη του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ο Τουρχάν καρατομήθηκε γιατί επέλεξε να κάνει τον πρώτο διαγωνισμό για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης στις 26 Μαρτίου. Το αποτέλεσμα ήταν να… πέσει κράξιμο από πολίτες που σχολίαζαν πως αυτή τη χρονική περίοδο η κυβέρνηση θα πρέπει να ασχολείται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της υγείας του λαού και όχι με το… φαραωνικό έργο του Ερντογάν.

Επιπλέον ο Οζγκιούρ Οζέλ του CHP ισχυρίστηκε ότι ο λόγος για τον οποίο ο Τρουχάν καρατομήθηκε ήταν επειδή η κυβέρνηση δεν ήταν ικανοποιημένη με την εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.

Πηγή: newsit

The post Έξαλλος ο Ερντογάν με Υπουργό του! Τον καρατόμησε μέσα στη νύχτα appeared first on OnAlert.

Πηγή: onalert.gr