Έξαλλος έγινε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαιτίας ενός άρθρου του Economist το οποίο ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να φύγει από την εξουσία.

Ο Τσαβούσογλου δεν κρύβει την οργή του και καταγγέλλει ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας. Επισήμανε μάλιστα ότι αποσύρει το άρθρο που είχε ετοιμάσει για το επόμενο τεύχος του Economist. «Δεν έχουμε καμία δουλειά με όσους επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας» τόνισε και σημείωσε ότι ο λαός θα είναι εκείνος που θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στις 14 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι το Econimist στο άρθρο κάνει αναφορά και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το τέλος του Ερντογάν θα μπορούσε να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Εξάλλου στον Economist αναφέρεται ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μπορεί να αλλάξει την χώρα αν κερδίσει τις εκλογές.

Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τα περιοδικά «επιχειρησιακό μηχανισμό των παγκόσμιων δυνάμεων» και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η εθνική βούληση δεν θα επηρεαστεί από τα εξώφυλλα.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr