«Έκοψε την ανάσα» η Αμερικανίδα πιλότος, Επισμηναγός Kristin «ΒΕΟ» Wolfe, με τους ελιγμούς και τις εκρηκτικές ταχύτητες που πραγματοποίησε με το stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τύπου F-35 της USAF στο περιθώριο της Media Day του Athens Flying Week 2023 στην αεροπορικής βάση της Τανάγρας.

Στο περιθώριο της Media Day του Athens Flying Week 2023, η Kristin «ΒΕΟ» Wolfe μίλησε στο OnAlert και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το F-35 μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Αρχικά έδωσε έμφαση στις καινοτόμες τεχνολογίες stealth του μαχητικού αεροσκάφους, που του επιτρέπει να πραγματοποιεί αποτελεσματικά πλήγματα κατά εχθρικών μονάδων, όπως για παράδειγμα σταθμούς ελέγχου – διοίκησης ή και εχθρικά ραντάρ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συμμαχικές ή φίλιες αεροπορικές δυνάμεις να εκτελούν αποστολές για την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής.

Εξίσου σημαντική είναι και η δυνατότητα του F-35 να «επικοινωνεί» με άλλα αεροσκάφη και να μεταφέρει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, υπό το πρίσμα της διαλειτουργικότητας.

Τέλος, δήλωσε ότι αξονικό στοιχείο της αποτελεσματικότητας των F-35 στο πεδίο των επιχειρήσεων είναι η διαλειτουργικότητα με άλλα stealth μαχητικά αεροσκάφη, που διαθέτουν συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι προηγμένες ικανότητες των F-35 και δη η περίφημη διαλειτουργικότητα αφορά και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αφού είναι στην τελική ευθεία η διαδικασία προμήθειας των πανίσχυρων «αστραπών» πέμπτης γενιάς τα επόμενα χρόνια.

Δείτε αποκλειστικά πλάνα του OnAlert με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς της Αμερικανίδας πιλότου με το F-35:

Το «καμάρι» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έδωσε μια «εικόνα» από το μέλλον της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με εντυπωσιακές αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικές περιστροφές αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ικανότητες και την ευελιξία του stealth μαχητικού, το οποίο πιθανότατα θα επιχειρεί από το 2028 από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Πηγή: onalert.gr