Ενοχλημένη δείχνει η Γερμανία από την κίνηση της Κύπρου να θέσει βέτο στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας αν δεν υιοθετηθούν ταυτόχρονα κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, όπως τουλάχιστον τεκμαίρεται από δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Συγκεκριμένα -όπως μεταδίδει η DW- η FAZ με τίτλο «Η απερισκεψία της Κύπρου» σχολιάζει την απόφαση της Λευκωσίας να ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών.

Αναφέρει η FAZ: «Η απόφαση πλήττει τα συμφέροντα και το κύρος της Κύπρου. Συνδέοντας δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους θέματα, η Λευκωσία δίνει την εντύπωση ότι η εξωτερική πολιτική της ΕΕ έχει παραλύσει. Η Τουρκία θα ερμηνεύσει το γεγονός αυτό ως ενθάρρυνση για να σκληρύνει τη στάση της στη διένεξη για τους υδρογονάνθρακες. Για να μπορέσει η Κύπρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της έναντι της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας χρειάζεται στο πλευρό της μια ΕΕ με ευχέρεια κινήσεων».

Όμως η FAZ δεν αποφεύγει να αφήσει και κάποια υπονοούμενα για την στάση της Λευκωσίας σημειώνοντας: «Ή μήπως η αντίσταση της Κύπρου στις κυρώσεις έχει πράγματι σχέση με τη Λευκορωσία; Εδώ και αρκετά χρόνια το νησί της Μεσογείου επωφελείται από αμφιλεγόμενης προέλευσης περιουσίες μετασοβιετικών ολιγαρχών και πολιτικών. Μήπως υπάρχουν στη Μεγαλόνησο χρήματα λευκορώσων κυβερνητικών στελεχών, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στις μαύρες λίστες της ΕΕ;».

Πηγή: DW

Πηγή: thracenews.gr