Το στοίχημα του τουρισμού κερδίζει η Ελλάδα, που αναδεικνύεται… «πρωταθλήτρια» της τουριστικής ανάκαμψης στην Ευρώπη σύμφωνα με τους Financial Times και τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας OAG.

«Τα πτητικά προγράμματα δείχνουν ότι η κερδίζει τον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών», αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των FT, βάσει των στοιχείων της εταιρίας OAG, ο συνολικός αριθμός των θέσεων στις προγραμματισμένες πτήσεις στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 (δηλαδή ο αριθμός των επιβατών παραμένει σαφώς κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα) στα δρομολόγια προς την Ελλάδα η αυγουστιάτικη κίνηση έχει ξεπεράσει τα δεδομένα προ πανδημίας, με τις διεθνείς πτήσεις στην πραγματικότητα να είναι 2% πάνω από τον ίδιο μήνα το 2019.

Στον αντίποδα, οι αντίστοιχες θέσεις για πτήσεις προς την Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους άλλους μεσογειακούς προορισμούς, είναι μειωμένες κατά 25%.

«Τα σταθερά μηνύματα από την Ελλάδα, ότι είναι ανοιχτή στον τουρισμό, φαίνεται ότι αποφέρουν καρπούς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι FT.

Κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της OAG η προγραμματισμένη χωρητικότητα των πτήσεων από αυτές τις τρεις αγορές είναι αυξημένη κατά 25%, 31% και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, παρά το παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στη χώρα μας.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr