Ακόμα σε εξέλιξη είναι η φωτιά στα Βίλια, με τα πτητικά μέσα να κάνουν τις τελευταίες ρίψεις νερού από αέρος πριν πέσει το φως της μέρας. Ανάμεσά τους και τα ελικόπτερα που εφοδιάζονται με νερό από δεξαμενές, που είναι κοντά στο σημείο της φωτιάς.

Το ελικόπτερο κατεβαίνει σε πολύ χαμηλό ύψος, λίγο πάνω από το έδαφος και με ειδική μάνικα, παίρνει νερό από δεξαμενή που νωρίτερα είχε γεμίσει από ένα βυτιοφόρο.

Το ελικόπτερο θα φύγει για να κάνει ρίψη νερού πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς και λίγο αργότερα θα επιστρέψει για να γεμίσει πάλι από τη δεξαμενή. Δείτε τις εικόνες, που κατέγραψε στα Βίλλια, ο ρεπόρτερ του newsit.gr Λευτέρης Σουχάιμπ:

Η πυροσβεστική δίνει αγώνα με όλες τις δυνάμεις της και με την συνδρομή εθελοντών, του Στρατού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να περιορίσουν τις πυρκαγιές στα Βίλια και στην Κερατέα, πριν πέσει η νύχτα και αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα.

Για το λόγο αυτό έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, που έχουν φτάσει στον μέγιστο αριθμό, με βάση τις ανάγκες όλης της χώρας και έχουν ενισχυθεί από άλλες περιοχές. Συνολικά στα Βίλια επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, ενώ στην Κερατέα επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα Βίλια, όπου το μεγάλο μέτωπο έχει φτάσει στο όρος Πατέρα όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον οικισμό των Βιλίων, ο οποίος όμως δεν κινδυνεύει μέχρι και αυτήν τη στιγμή.

Στόχος είναι οι δυνάμεις να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν τα επίγεια μέσα στην κατάφυτη περιοχή.

Η κατάσταση στη Κερατέα

Στην Κερατέα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί του Π.Σ., η εικόνα είναι λίγο καλύτερη αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, ενώ γίνεται μάχη να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου.

Οι αξιωματικοί, δεδομένου ότι εξασθενούν και οι άνεμοι, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά και να την κρατήσουν τη νύχτα, ώστε το πρωί να μπορέσουν να την ελέγξουν με την βοήθεια των εναέριων μέσων που θα πετάξουν ξανά με το πρώτο φως.

Σημειώνεται ότι από την πυρκαγιά στην Κερατέα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια στους οικισμούς που εκκενώθηκαν ή ήταν διάσπαρτα στην περιοχή.

Επίσης είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και της Κρατικής Ασφάλειας για την εξακρίβωσης των αιτίων της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχουν ενδείξεις και μαρτυρίες για εμπρησμό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit | Φωτογραφίες Newsit / Intime News

Πηγή: onalert.gr