Το νοτιοδυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού των δυνάμεων κατάσβεσης στο Εθνικό Πάρκο που βρίσκεται στη Δαδιά.

Επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν τη δημιουργία νέων πύρινων μετώπων σε μία έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, στην οποία χθες, λόγω των εναλλαγών της κατεύθυνσης του ανέμου, προκαλούνταν διάσπαρτες κηλιδώσεις.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ανθόπουλο, που εκτελεί καθήκοντα διευθυντή Δασών, τα πεζοπόρα τμήματα περιόρισαν σημαντικά τη φωτιά που κατευθύνονταν βόρεια από τις κεραίες της ΕΡΤ, περιοχή στη Δαδιά στην οποία βρίσκεται και η αποικία του μαυρόγυπα.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, οι δασικές υπηρεσίες ξεκίνησαν τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών δυτικά του θηροφυλακίου της Λευκίμης.

Σε συνεργασία με τον στρατό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία απομακρύνεται η βλάστηση, καθαρίζονται οι ζώνες με μηχανήματα βαρέως τύπου σε μία προσπάθεια περικύκλωσης του πύρινου μετώπου με αντιπυρικές, οι οποίες θα ανασχέσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς επικουρώντας ταυτόχρονα στο έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: IntimeNews

Πηγή: onalert.gr