Η δραματική μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στην Αττική, με τη φωτιά να έχει αναζωπυρώσεις σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Θρακομακεδόνες. Στην Μαλακάσα και την Πάρνηθα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να οδεύει προς ύφεση. Ήδη πολλά σπίτια έχουν γίνει στάχτη στην Βόρεια Αττική, και οι καταστροφές συνολικά είναι ανυπολόγιστες.

Πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας

H Νέα Οδός ενημέρωσε κατόπιν εντολής της τροχαίας, πως το τμήμα Καλυφτάκη-Θήβα, που βρισκόταν σε αποκλεισμό, λόγω των πυρκαγιών που εξελίσσονταν σε διάφορα σημεία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ, δόθηκε σε πλήρη κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Επιπλέον σε ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι στο μετωπικό σταθμό διοδίων Αφιδνών ισχύει αναστολή είσπραξης διοδίων τελών, μέχρι νεωτέρας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ράμπα εισόδου του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Μαρκοπούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα παραμείνει κλειστή, λόγω εργασιών που εκτελούνται από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Στάχτη περιουσίες στους Θρακομακεδόνες

Ένα εφιαλτικό Σάββατο ξημέρωσε για τους κατοίκους των Θρακομακεδόνων, που τους βρήκε έξω από τα σπίτια τους, να βιώνουν τον πύρινο εφιάλτη. Όλη νύχτα, οι πυροσβέστες πάλευαν με την φωτιά. Και τώρα, το πρωί, άρχισαν πάλι οι αναζωπυρώσεις.

Οι πιο τυχεροί από τους κατοίκους, θα έχουν ένα σπίτι να επιστρέψουν μετά από όλη αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. Οι λιγότερο τυχεροί θα βρουν μόνο στάχτες, στο σημείο που μέχρι τα ξημερώματα ήταν το σπίτι τους ή το αυτοκίνητό τους.

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr

Πηγή και φωτογραφίες από: Newsit

Πηγή: onalert.gr