Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην Γαία και στο Κρεμαστό Ευβοίας. Συνολικά επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά στην Εύβοια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, με τις τοπικές Αρχές να δίνουν εντολή για να εκκενωθεί το χωριό Κρεμαστός, καθώς οι άνεμοι στο σημείο δυσχεραίνουν το πυροσβεστικό έργο. Την εντολή να εκκενωθεί το χωριό της Εύβοιας λόγω της φωτιάς επιβεβαίωσε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς το δύσβατο σημείο όπου μαίνεται και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων:

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά έχει φτάσει στην είσοδο του χωριού στο Κρεμαστό και καίει πεύκα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου που μίλησε στο evima.gr και στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας.

Ειδικότερα, επιχειρούν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό). Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει και η εκκένωση του χωριού της περιοχής μεταξύ Κρεμαστού και Γαίας. Με εντολή του αρχηγού της πυροσβεστικής, στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για να ερευνηθούν οι αιτίες της πυρκαγιάς.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit

Πηγή: onalert.gr