Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια με το 112 να καλεί τους κατοίκους του Νημποριού να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τις τελευταίες ώρες «επιστρατεύτηκε» στο πύρινο μέτωπο και το θηριώδες ρωσικό Beriev Be – 200.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής, στην περιοχή της φωτιάς στην Εύβοια έχουν σπεύσει ελικόπτερα super puma, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 5 Ε/Π (1 συντονιστικό, 1 Ε.Σ.) και 5 Α/Φ (4 CL ΚΑΙ ΤΟ BERIEV-200). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει το evima.gr, στη μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια ρίχτηκε και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Beriev Be -200. Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά στην Εύβοια ξεκίνησε στα Νέα Στύρα, με δύο οικισμούς, να έχουν ήδη εκκενωθεί προληπτικά, και τους πολίτες να έχουν λάβει οδηγίες ότι εάν και εφόσον χρειαστεί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά φαίνεται πως είναι ανεξέλεγκτη.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 7 με 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών. Πολλές ελπίδες για να ανακοπεί η επέλαση της φωτιάς εναποτίθενται στο τεράστιο ρωσικό Beriev -200.  Είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο – αμφίβιο αεροσκάφος, καθώς έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως 12 τόνους νερού και να ρίχνει συνολικά 270 τόνους με κάθε ανεφοδιασμό του σε καύσιμα.

Πηγή: Newsit

Πηγή: onalert.gr