Σχεδόν 7.000-8.000 στρέμματα έχουν καεί από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, με την οικολογική καταστροφή να είναι τεράστια, καθώς η περιοχή αποτελεί και καταφύγιο άγριας ζωής.

Η φωτιά στον Έβρο ξέσπασε χθες και οι συνεχείς εναλλαγές των ανέμων στην κατεύθυνσή τους δυσκόλεψαν αρκετά τις πυροσβεστικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα το μέτωπο να επεκταθεί στον πυρήνα του Δάσους της Δαδιάς και έτσι να προκαλεί μια μεγάλη καταστροφή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει και το ThessToday.gr, έχει τυλιχθεί στις φλόγες το 50% του μεγάλου πυρήνα του δάσους ενώ τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δίνουν μεγάλη μάχη με τον χρόνο και την πυρκαγιά ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, πριν καθηλωθούν λόγω νύχτας.

Την ίδια ώρα και ενώ οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να πλησιάσουν, λόγω της πυκνής βλάστησης και των δέντρων, «ξεπηδούν» νέα μέτωπα της φωτιάς από αναζωπυρώσεις, κάτι που δυσχεραίνει πλήρως το πυροσβεστικό έργο.

Μέχρι και τις 19:30 σήμερα, η φωτιά δεν εξελίσσεται καλά, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, καθώς έκανε μια κηλιδωση πίσω από τη νοτιοδυτική γραμμή άμυνας.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών οχημάτων ενώ για την αεροπυρόσβεση διατέθηκαν και σήμερα από το πρώτο φως και αναπτύχθηκαν σταδιακά 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Μεγάλη είναι και η συνδρομή των Ενόπλων δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη.

Δείτε φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων:

φωτιά φωτιά φωτιά

Πηγή: Newsit.gr / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: onalert.gr