Η υπηρεσία προμηθειών της Τουρκίας έχει προσκαλέσει προσφορές για τρεις φρεγάτες I-class που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του εθνικού της προγράμματος παραγωγής κορβέτας, MILGEM.

Η τουρκική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) εξέδωσε αίτημα για προτάσεις στις 22 Δεκεμβρίου για την κατασκευή του έκτου, έβδομου και όγδοου πλοίου στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος. Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, Πρόεδρος της Διεύθυνσης της Αμυντικής Βιομηχανίας δήλωσε ότι «τα πλοία θα είναι 100% τουρκικής σχεδίασης».

Στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM, η κορβέτα κλάσης Ada TCG Heybeliada τέθηκε σε υπηρεσία το 2011,  η TCG Buyukada το 2013, η TCG Burgazada το 2018 και η TCG Kinaliada το 2019. Το πέμπτο πλοίο, η φρεγάτα TCG Instanbul I-class είναι υπό κατασκευή και μια φρεγάτα έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε υπηρεσία το 2023. Η SSB λέει ότι τα πρώτα πέντε πλοία περιέχουν 75% τοπικό υλικό.

Οι φρεγάτες I-class θα εκτελούν αναγνώριση και επιτήρηση στόχου, έγκαιρη προειδοποίηση για εχθρικές δραστηριότητες, άμυνα βάσης και λιμανιού, ανθυποβρυχιακό, αντιαεροπορικό και επιφανειακό πόλεμο, αμφίβιες επιχειρήσεις και αποστολές περιπολίας.

Πηγή: Defense News / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr