Προφυλακισμένος παραμένει ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, όπως αποφάσισε το δικαστήριο κατά της διαφθοράς στα Τίρανα, το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην παράταση της κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. «Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έθεσε το ζήτημα στην ομόλογό του της Αλβανίας, στο πλαίσιο του ΣΕΥ στις Βρυξέλλες.

Κρατούμενος παραμένει, επίσης, και ο Παντελής Κοκαβέσης με την απόφαση του ίδιου δικαστηρίου, πάρα τα προβλήματα υγείας που έχει. Σύμφωνα με τους δικηγόρους μέσα σε τρεις ημέρες πρέπει να καθαρογραφεί η απόφαση και μετά έχει το δικαίωμα ένστασης.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους ομογενείς, καθώς έχει περάσει μία εβδομάδα που ο Φρέντι Μπελέρης εξελέγη νέος δήμαρχος Χειμάρρας και ακόμα παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η τύχη του δήμου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: onalert.gr