Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται σε συνομιλίες με το Πεντάγωνο για τη μεταφορά των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία στο βασίλειο του Κόλπου, ανέφερε το Middle East Monitor.

Ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ Μπιν Ζάιντ είναι επικεφαλής των συνομιλιών, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος δημοσίευμα στο New Khaleej την Κυριακή.

Τα ΗΑΕ εργάζονται επίσης σε οικονομικά και στρατιωτικά προγράμματα με το Πεντάγωνο και τα μεγάλα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ που σχετίζονται με τη νότια ακτή της Υεμένης και πολλά κοντινά νησιά, σύμφωνα πάντα με το Middle East Monitor.

Διαβάστε ακόμη: «Οι ΗΠΑ πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιντσιρλίκ» – Αρνούνται να το δεχτούν στην Τουρκία

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ έχουν επιδεινωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τις κυβερνήσεις τους να κατηγορούν η μία την άλλη ότι βρίσκονται στη λάθος πλευρά των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή προκειμένου να αυξήσουν την περιφερειακή τους δύναμη και επιρροή. Οι στενοί δεσμοί της Τουρκίας με το Κατάρ έχουν αυξήσει τις εντάσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν σκοπεύουν να τερματίσουν την παρουσία τους στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ», δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Αντιστράτηγος Τόμας Κάμπελ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu της Τουρκίας.

«Οι ΗΠΑ λειτουργούν στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ για δεκαετίες μετά από πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης και η συνεχιζόμενη παρουσία μας εκεί αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη και ισχυρή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», είχε δηλώσει ο Campbell.

Πηγή: ahvalnews

Πηγή: onalert.gr