Είμαστε θεατές του έργου του παραλόγου και των εντυπώσεων που παίχτηκε στη Βουλή σχετικά με την Αμυντική Συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των Ηνωμένων Πολιτειών .
Την εν λόγω συμφωνία όπως γνωρίζετε την διαπραγματεύτηκε η προηγούμενη Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και την υπέγραψε η σημερινή του Κυριάκου Μητσοτάκη .
Ας δούμε καλοπροαίρετα πολύ συνοπτικά τι περιλαμβάνει η εν λόγω συμφωνία ,για να μιλάμε ρεαλιστικά και συγκεκριμένα .
Αυτή επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .
Ειδικότερα :

  • Στην Αεροπορική βάση στα Χανιά ( 115 ΠΜ ) και στο Ναύσταθμο της Σούδας
  • Στην Αεροπορική βάση της Λάρισας ( 110 ΠΜ)
  • Στην Βάση Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο
  • Στον Λιμένα της Αλεξανδρούπολης

Προσέξτε : Άλλες εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων όπως συμφωνούνται αμοιβαία από τα δύο μέρη ή από τους ορισμένους εκπροσώπους τους .
Το Ελληνικό δημόσιο , σύμφωνα με την έκθεση του λογιστηρίου του κράτους , έχει απώλειες εσόδων από τις λειτουργίες των στρατιωτικών και βοηθητικών ευκολιών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις αναφερόμενες εγκαταστάσεις των Ελληνικών ΕΔ και της εκ τούτων απαλλαγής από φόρους , δασμούς , τέλη και άλλες επιβαρύνσεις καθώς και ατέλειες εισαγωγής αγαθών , προμηθειών , εξοπλισμού ή προσωπικών αντικειμένων των μελών της δυνάμεως , του πολιτικού προσωπικού και εξαρτημένων προσώπων κατ’ εφαρμογή της συνολικής τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών.

Εδώ προκύπτει και το ερώτημα: Έχει κοστολογηθεί έστω κατ’ ελάχιστο και κατά προσέγγιση η ετήσια οικονομική απώλεια για το Ελληνικό Δημόσιο;

Υπάρχει κάτι που δεν δώσαμε ;

  • Είδατε κάποια αναφορά για εγγυήσεις των ΗΠΑ στην χώρας μας , ως προς την αυξανόμενη Τουρκική προκλητικότητα , που έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό επιτρεπόμενο όριο ;
  • Είδατε κάποια αναφορά για τυχόν αμυντική βοήθεια έστω με κάποιες οικονομικές ελαφρύνσεις των ΗΠΑ προς την χώρα μας ;
  • Είδατε έστω κάποιο οικονομικό όφελος ως προς την ενοικίαση όλων αυτών των βάσεων ; Αντιθέτως υπάρχουν απώλειες του δημοσίου σύμφωνα με την έκθεση του λογιστηρίου του κράτους .

Θα ήθελα να ξέρω ποια ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την διαπραγματεύτηκαν και αυτά της ΝΔ που δεν είδαν τίποτα όταν την υπέγραψαν .
Όλα τους φάνηκαν ότι ήταν στην σωστή κατεύθυνση ; Δεν είχαν καμία παρατήρηση ;
Άκουσα το κύριο Τσίπρα να θέλει να παγώσει την συμφωνία έως ότου οι ΗΠΑ εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας, ενώ αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη .
Αυτά ήταν τόσο δύσκολο να τα σκεφτεί κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τους φίλους μας τους Αμερικάνους ; Είναι δυνατόν τώρα που την υπογράψαμε και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη να φανούμε αναξιόπιστοι , την χρονική στιγμή μάλιστα που ψάχνουμε για συμμαχίες και οι συνθήκες με όλες τις αρνητικές και θετικές παραμέτρους να μεταβάλλονται καθημερινά ;
Άκουσα τον κύριο Μητσοτάκη να είναι ευχαριστημένος από την συμφωνία και να τα φορτώνει στον κύριο Τσίπρα , λες και δεν φέρνει καμία ευθύνη. Όταν η κυβέρνηση την πήρε στα χέρια της δεν είδε τίποτα ; Δεν την μελέτησε το αρμόδιο υπουργείο ; Δεν είχε τίποτα να προσθέσει ; Την υπέγραψε χωρίς καμία σχεδόν βελτίωση και στην συνέχεια την έφερε για κύρωση στην βουλή .
Απολαύσαμε δε , όλα τα χειροκροτήματα και τον θόρυβο που σκόπιμα καλλιέργησε η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της υπογραφής της . Έρχονται λοιπόν οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας στην βουλή και στήνουν ένα πολύ ωραίο θέατρο, σε βάρος του Ελληνικού λαού , προσπαθώντας να τον ξεγελάσουν και να τον
αποπροσανατολίσουν με τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις των .

Τώρα σχεδιάζει η κυβέρνηση να στείλει και μία αντιαεροπορική συστοιχία πυραύλων Patriot στην Σαουδική Αραβία με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό μας , αφήνοντας ακάλυπτο ένα μέρος του εθνικού μας χώρου , μάλλον για να ευχαριστήσει τους συμμάχους μας.
Αυτό που με στεναχωρεί είναι το γεγονός ότι ως Πολιτεία δεν έχουμε το σθένος και την αποφασιστικότητα να ζητήσουμε τα αυτονόητα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα .

Προσέξτε , δεν είμαι αντίθετος με μία σωστή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ , αντιθέτως είμαι υπέρ .
Όχι όμως με αυτή την απαράδεκτη τουλάχιστον για μένα λογική , χωρίς έστω κάποια αμυντικά και οικονομικά ανταλλάγματα και εγγυήσεις που θα εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως προς την αυξανόμενη καθημερινά Τουρκική προκλητικότητα , σε συνδυασμό με την διφορούμενη ρητορική του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία ευκαιρία να εξασφαλίσουμε σημαντικά ανταλλάγματα , η οποία χάθηκε λόγω της φοβικής λογικής και νοοτροπίας των τελευταίων κυβερνήσεων .

  • Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος είναι Σμήναρχος ε.α Μηχανικός της ΣΜΑ , Μαθηματικός με MSc στα εφαρμοσμένα και ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής .

Πηγή: onalert.gr