Σε εντατικούς ρυθμούς διενεργείται η προετοιμασία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην Άγκυρα, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δυο εκτεταμένες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα υπό τον υπουργό Εξωτερικών, παρουσία υψηλόβαθμων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η πρώτη είχε ως θέμα τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Τη σχετική ενημέρωση έκανε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η δεύτερη αφορούσε στην λεγόμενη «θετική ατζεντα», στη συνεργασία δηλαδή των δύο χωρών σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο, η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι υποδομές και μεταφορές, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Στη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, οι κύριοι Γεραπετρίτης και Φιντάν έχουν την κύρια ευθύνη και τον συντονισμό σε αυτή τη νέα προσπάθεια του ελληνοτουρκικού διαλόγου που επιχειρείται να γίνει σε τρία επίπεδα (πολιτικός διάλογος, ΜΟΕ, προώθηση θετικής ατζέντας). Σε αυτό το πλαίσιο, οι επικεφαλής της ελληνικής και τουρκικής διπλωματίας θα συζητήσουν τη διαδικασία και τα χρονικά ορόσημα των επαφών που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα μεταξύ των ομάδων εργασίας που θα συγκροτηθούν για την προώθηση του διαλόγου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: thracenews.gr