Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα συναντηθεί την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, στην Αθήνα με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των δυο υπουργών Εξωτερικών, με την πρώτη να πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Η δεύτερη συνάντηση διεξήχθη στη Ραμάλα, κατά την επίσκεψη του Γ. Γεραπετρίτη στην έδρα της Παλαιστινιακή Αρχής, όπου έγινε δεκτός και από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Στάγεχ.

Στο Ερεβάν ο Γεραπετρίτης 

Στο Ερεβάν μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης όπου θα έχει συνομιλίες την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Ararat Mirzoyan.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίσκεψη του κ. Γεραπετρίτη επαναβεβαιώνει τους στενούς δεσμούς φιλίας των δυο λαών, όπως τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται ότι οι δυο υπουργοί βρίσκονται σε στενή επαφή με τηλεφωνικές συνομιλίες και συναντήσεις. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Δεκέμβριο ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών προσεκλήθη σε πρόγευμα εργασίας με τους ΥΠΕΞ της ΕΕ με πρωτοβουλία του κ. Γεραπετρίτη.

Η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας και τις προσπάθειας επανεκκίνησης των συνομιλιών Μπακού- Ερεβάν.

Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να βοηθήσει και στην προώθηση των σχέσεων Αρμενίας και ΕΕ για παροχή τεχνογνωσίας και βοήθειας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Πηγή: onalert.gr