Η Γερμανία εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, ώστε Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις απευθείας διερευνητικές επαφές. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα (19.10.2020) ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι δεν… γνωρίζει για την νέα πρόκληση Ερντογάν που έκανε δικό του το μισό Αιγαίο με το σχέδιο έρευνας και διάσωσης.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών Γερμανών αξιωματούχων.

Ο Κ. Μπούργκερ επιφυλάχθηκε ακόμη να τοποθετηθεί, αφού ενημερωθεί, σχετικά με το νέο σχέδιο έρευνας και διάσωσης που παρουσίασε το Σάββατο η Τουρκία, το οποίο γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, μόνο από τα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης: «Μοιράζει» το Αιγαίο η Τουρκία! Παρουσίασε επίσημο χάρτη συνδιαχείρισης (pic)

Πηγή: onalert.gr