Μπορεί να μην υπάρχει ακόμη επίσημη ή ημιεπίσημη αντίδραση από την Άγκυρα για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, αλλά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου μάλλον «προδίδουν» κάποιον «εκνευρισμό».

Μόλις λίγα 24ωρα πριν τον νέο γύρο των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, τουρκικά ΜΜΕ – που συνήθως απηχούν τις διαθέσεις της Άγκυρας – «γκρινιάζουν» γιατί ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο ενώπιον της κυρίας Χάρις για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας, χωρίς να αναφερθεί στο επίμαχο για την Τουρκία θέμα των ελληνικών νησιών.

Συγκεκριμένα – όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης – τόσο η Yeni Safak όσο και η Sozcu αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατήγγειλε την Τουρκία για επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά «της απέκρυψε» ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά της.

Πάντα κατά τον ΣΚΑΙ, η ενόχληση της Τουρκίας δεν έγκειται μόνο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Χάρις, αλλά και στην ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας MDCA που έχει υπογραφεί και όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ σύντομα θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: thracenews.gr